Mindig előre!

Illés Fanni türelmetlen, de ezt pontosan tudja magáról. Több, mint tizenhat éve dolgozik azért, hogy paralimpiai bajnok legyen. A vírushelyzetben nem volt ideje arra, hogy ténylegesen a COVID-dal foglalkozzon, mert egy régóta húzódó műtétet is beiktatott, hogy még simább legyen számára a Tokióba vezető út. A paralimpiai aranyérem mellett azt is nagyon szeretné, ha menő lenne Magyarországon parasportolóknak lenni…

“Mindig előre!” bővebben

Paralimpia 2020: Illés Fanni érmet remél Tokióban

Negyedik paralimpiájára készül Illés Fanni világbajnok és Európa-bajnok paraúszó, aki tavalyi vállműtéte után már teljes értékű edzésmunkát végez – írja az MTI.

A sportoló az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elmondta, néha fáj még a válla, de ezt valószínűleg a kemény munka okozza, nem pedig sérülés. November óta teljes intenzitással készül, jelenleg a Duna Arénában, majd vasárnaptól két hétre Hódmezővásárhelyre utaznak edzőtáborozni.

“Paralimpia 2020: Illés Fanni érmet remél Tokióban” bővebben

Majdnem belefulladt, majd átúszta a Balatont – Illés Fanni paralimpikon interjú!

Fotó: Marjai János

Illés Fanni paralimpikon, világ- és Európa bajnok úszó elmondta, hogy mi történt, és miért úszta át mégis a tavat. Mesél a rezi vártáborról, a Balaton körbetekeréséről és anyukája kacsamellsültjéről is. Élettel csordultig töltött beszélgetés következik a Megyék Csatája zalai képviselőjével.

“Majdnem belefulladt, majd átúszta a Balatont – Illés Fanni paralimpikon interjú!” bővebben

ILLÉS FANNI: „ÉP TESTBEN ÉLEK ÉP ÉLETET”

Illés Fanni

Illés Fanni, világbajnok úszó
Fotó: illesfanni.hu

Illés Fanni soha nem volt még olyan jó formában, mint idén tavasszal. Tokióra való készülés helyett azonban otthon maradt, virágot nevelt, sorozatmaratont tartott.

EDZENI KELL A LELKET IS

AZ IDEI LETT VOLNA A NEGYEDIK PARALIMPIÁD.

A kezdeti sokkot felváltotta az elfogadás, és amióta tudjuk, hogy jövőre rendezik meg az ötkarikás játékokat, könnyebb az edzés. A paralimpiai csapat tagjai közül elsőnek jutottam be: tavaly nyáron Londonban vb-aranyat szereztem, ez egyenes út volt Tokióba. És bár a versenyek hiányoznak, örülök, hogy egyáltalán úszhatok, tavasszal ugyanis kimaradt hat hét. Ami elég hosszú idő ahhoz, hogy veszítsek a formámból.

Bővebben

„Láb nélkül vagyok önmagam” – Interjú Illés Fanni paralimpikonnal

Olyan jó kedéllyel és pozitívan beszél az útjáról, küzdelmeiről, önmagára találásáról, hogy békesség hatja át a teret, ahol vagyunk. Több, valamilyen sérüléssel vagy fogyatékossággal élő társához hasonlóan ő is megtalálta azt az utat, ahol úgy lehet önmaga, hogy nem a hiányokat, hanem a teljességet éli. Szeret úgy reflektálni önmagára, hogy „lábatlankodom” – de ebben a lábatlankodásban már nyoma sincs önostorozásnak. Lábak nélkül hagy nyomot ott, ahol jár. Hogy miből jön ez az erő, elmeséli nekünk Illés Fanni úszó paralimpikon.

Bővebben